Vill du stödja SAID Sweden som månadsgivare?

Nigeria finns ca. 14.2 miljoner barn i skolålder som inte går i skolan på grund av att deras familjer lever i extrem fattigdom. Dessa barn aldrig har varit i skolan eller hoppat av skolan eller riskerar att hoppa av. Vi söker, hittar och skickar dessa barn tillbaka till skolan genom vårt projekt TILLBAKA TILL SKOLAN.

Vi har 401 hundra sådana barn som SAID Sweden i samarbete med våra lokala partner i Nigeria har hittat och skickat tillbaka till skolan och därmed får de en ny start i livet, och redskap att själva ta sig ur fattigdom. Utan skolgång är detta omöjlig.

För oss är det ovärderligt att veta att pengar kommer in varje månad. För dig är autogirot ett smidigt sätt att slippa komma ihåg att skicka pengar varje månad.

​Om du har bank-id eller mobilt bank-id kan du fylla i formuläret direkt i webbläsaren.

Du kan också ladda ner ett pdf-formulär, skriva ut och fylla i det, skriva under och posta till SAID Sweden, Sågstuvägen 1 C lgh 1403, 141 49 Huddinge

Sedan dras beloppet du angett från ditt konto den 30:e varje månad. Pengarna går till SAID Swedens bankkonto, för vidare befordran till våra projekt. Lättare kan det knappast bli!

​Om du inte kan skriva ut blanketten, maila till  så postar vi den till dig – med returkuvert och frimärke.

​När du vill avsluta givandet kan du kontakta din bank eller SAID Sweden för att stoppa betalningarna. Minsta belopp man kan ge är 30 kr, och högsta är 2000 kr.

Vad pengarna räcker till

​340 kr räcker till att betala för skolavgift för ett barn för en termin 

  • 100 kr ger ett barn skolmaterial för en termin
  • 50 kr i månaden räcker till en kvinnas deltagande i kapacitetsutvecklings träning
  • 250 kr i månaden räcker till arvoden till 2 träning ledare för en hel träning.
  • 10 000 kr räcker till att bygga ett två- rum lägenhet för en hemlös familj.
  • 2000 kr räcker till ett startkapital för en kvinna att starta små eget företag för att försörja sin familj
Företag eller privatpersoner kan sponsra ett eller flera barn i Nigeria. Det ger mervärde för pengarna.

Genom att sponsra SAID Sweden får ditt företag exponering medan SAID Sweden får chansen att hjälpa utsatta och marginaliserade människor lyfta sig ur fattigdom och utsatthet. Det finns flera sätt för företag att sponsra SAID Sweden:

  • ​Bli fadder till ett barn som hoppat ur skolan. Ert företag står för skolavgift, skoluniform och penning för ett barn i en termin. Kostnad från 400 kr.
  • ​Bli en långsiktig partner till SAID Sweden genom att finansiera delar av eller ett helt projekt.
  • ​Sponsra en hemlös familj att få en lägenhet eller hus. Kostnad från   10 000 kr    ​
  • Bidra pro bono med tjänster, lokaler, utrustning.
  • ​​Kom gärna med fler förslag till hur ditt företag kan sponsra SAID Sweden. Eller förmedla kontakten med ett företag du känner till.
Skattereduktion

​Alla månadsgivare som ger minst 200 kr i månaden kan få skattereduktion på sina gåvor. Du får tillbaka 25% av gåvobeloppet från Skatteverket på gåvor upp till 6000 kronor om varje gåva är på minst 200 kr. Det gäller alla organisationer med avdragsrätt. SAID Sweden skickar en kontrolluppgift till Skatteverket för de gåvor vi fått, och du godkänner beloppet i din deklaration. Du behöver alltså inte skicka in några uppgifter själv.

Du kan ge via Swish 123 6 9 42 502 eller bg 381–0066.