SAID Nigeria bekämpar undernäring i barn

SAID Nigeria är glad att acceptera den årliga donationen av viktiga vitaminer och mineralprodukter från vitaminänglarna till stöd för vårt arbete i Nigeria. Vitamin Angels är en ideell organisation som hjälper befolkningar i behov att få tillgång till viktiga vitaminer och mineraler. Totalt tillhandahålls 559 flaskor till SAID, Nigeria, som distribueras kostnadsfritt till folket i delstaten Imo.

Vi har nyligen fått en sändning av naturligt vitamin A, albendazol och prenatala / postnatala multivitaminer från vitaminänglar för att stödja vårt hälsofrämjande program

– 26 000 doser av vitamin A 100 000 IE – Barn 6-11 månader (52 flaskor, tillräckligt för 26 000 mottagare)
– 73 000 doser av vitamin A 200 000 IE – Barn 12-59 månader (146 flaskor, tillräckligt för 36 500 mottagare)
– 73 000 doser av Albendazol 400 mg – Barn 12-59 månader (73 flaskor, tillräckligt för 36 500 mottagare)
– 51 840 doser av multivitaminer – gravida kvinnor (288 flaskor, tillräckligt för 144 mottagare)
Dessa produkter är för totalt nittionio tusen, hundra fyrtiofyra tusen mottagare (99, 144).

Vi är i partnerskap med Vitamin Angels dedikerade till att tillhandahålla vital näring till spädbarn, barn, gravida och ammande kvinnor. SAID arbetar med vitaminänglar för att leverera vitaminer till de som vi vet behöver dem mest. Vi är glada att samarbeta med Vitamin Angels, en global organisation som bekämpar undernäring hos barn. Vitamin Angels fokuserar på att betjäna gravida kvinnor, ammande mödrar och barn under fem år som riskerar undernäring och inte har tillgång till nationella hälsovård.

De ger också avmaskning för barn och främjar näringsrådgivning för mödrar i nöd. Undernäring kan störa fysisk och kognitiv utveckling hos barn under fem år. Multivitaminer hjälper barn att trivas när dieter är begränsade. Med detta samarbete har vi möjlighet att ytterligare stärka vår hälso- och välbefinnande främjande i de samhällen vi tjänar.

Biologiskt använder våra kroppar vitamin A för många ändamål. Om detta väsentliga näringsämne saknas medan barn fortfarande utvecklas kan de bli sjuka, blinda och till och med dö. Medan symtomen inte alltid är synliga sätter vitamin A-brist hälsa och överlevnad hos barn i fara varje dag.

Vitaminer A-tillsatser arbetar för att stärka immunförsvaret och bekämpa livshotande sjukdomar för barn som inte har tillgång till mat med vitamin A. Två doser per år av detta kraftverkets näringsämne bekämpar de förödande effekterna av vitamin A-brist. Vi tror på kraften av vitaminer eftersom de är en beprövad lösning för att minska global undernäring.

Behöver du någon leverans av dessa produkter, kontakta gärna SAID Nigerias på e-post: project@springaidnig.org