Tänk Att Med 100 Sek Kan Du Rädda Liv På Fem Barn

(SAID Nigeria arbetar med undernärda barn)

Kan du föreställa dig att mer än vart tionde barn i ditt villaområde skulle dö innan fem års ålder.

Att tio procent av alla barn på skolan istället för att fira skolavslutning och äta tårta bara skulle dö.

Det är Fruktansvärda, Ogreppbara Siffror för Oss.

Med hjälp från Vitamin Angels arbetar SAID Nigeria dagligen med att rädda så många barn som möjligt.

Men i Nigeria är det verklighet. Landet har blivit världens fattigdoms huvudstad en position som Indien tidigare hade. Milliontals människor särskilt kvinnor och barn hamnar i extrem fattigdom där mat för dagen inte är en självklarhet. Situationen i landet är väldigt svår. Men det finns folk och organisationer som arbetar för att hjälpa till.

En sådan organisation är SpringAid International Development (SAID Nigeria) som är lokalpartner till SAID Sweden. Mest känd är SAID Nigeria för arbete för fattiga familjer i sydöstra Nigeria, där de arbetar med kvinnor och barn som lever i utsatthet.  Ett viktigt arbete som de gör är det som gäller att minska undernäringen av barn. Undernärda barn får hjälp och vård att kunna leva.

Detta arbete tar de till olika byar där de träffar När jag besökte flera undernärda barn som inte växte ordentligt och hade svårt att lära sig gå. Barn i samma ålder som er egna men som istället för att leka, klättra, härja och skratta bara låg stilla och trötta – ibland nästan okontaktbara. SAID Nigeria arbetar holistiskt så att föräldrar till dessa barn för utbildning i vad man kan ge sina barn för att de ska undvika att bli undernärda igen.  

Du Kan Vara Med.

SAID  Sweden är en svensk utvecklingsorganisation som sedan 2008 arbetar för alla människors rätt till ett värdigt liv genom att bekämpa roten to fattigdom och dess konsekvenser. Fokus ligger på att hjälpa kvinnor och barn i utsatthet, de marginaliserade och fattiga bryta fattigdoms bojor. SAID Sweden stöttar bland annat i deras livsviktiga arbete.

Och vill du vara med och bidra – ja då tycker vi att du ska göra som många andra och bli månadsgivare.

Ger du 100 kronor i månaden räcker det för att fem barn varje år ska få hjälp att överleva.

Blir du månadsgivare innebär det dessutom att  SAID Sweden och dess lokalpartner i Nigeria kan planera och arbeta långsiktigt med sina insatser. Tänk att samma peng som motsvarar en jobblunch på en restaurang här i Sverige kan motsvara livräddande vård för fem barn i ett annat land som Nigeria.

Om man ger 200 kr vid varje tillfälle och sammanlagt minst 2000 kr på ett år, kan man få skattereduktion! Så gäller i alla fall för Plan, och många andra organisationer, och jag antar att även SAID Sweden är en godkänd gåvomottagare av Skatteverket!

Vilken förmån för oss att kunna bidra!

Vi tackar och hoppas ni är många som vill ta det steget!

TRYCK HÄR FÖR ATT BLI MÅNADSGIVARE

Skattereduktion

Alla månadsgivare som ger minst 200 kr i månaden kan få skattereduktion på sina gåvor. Du får tillbaka 25% av gåvobeloppet från Skatteverket på gåvor upp till 6000 kronor om varje gåva är på minst 200 kr. Det gäller alla organisationer med avdragsrätt. SAID Sweden skickar en kontrolluppgift till Skatteverket för de gåvor vi fått, och du godkänner beloppet i din deklaration. Du behöver alltså inte skicka in några uppgifter själv.

Stöd Vårt Arbete Nu

info@saidsweden.se

Bankgirokonto: 381–0066

Swishnummer: 1 236 942 502

Tel: +46-0736583766